Där jag e ere alltid roligast!

Började gårdagen med att göra god mat hemma, öppnade en vinare och myste.. Skulle ju vara fest med Sara och Emma men det vart inget :/ Så skulle jag träffa Johan men han somnade :/ :/
Gjorde mig iordning, drack hemma och lyssnade på musik, allmänt hemmatrevligt liksom. Så eftersom jag trodde Johan skulle ringa mig stack jag ner med Sucram och Baeev till Grappa, där satt vi, Graddnos i centrum o.s.v. (internskämt) Mmmm så ville vi ha käk, men den där jäveln, stressiga, tjuriga grisen på Grappa ville såklart inte servera något eftersom köket stängde om tio min. Men när Robin gick in EFTER att köket stängt och beställde in det dyraste dom hade då var det inga problem - idioter, jag menar ska man behöva köpa det dyraste som finns bara för lite tilltugg? Hardly.
Vi drog till Perrongen istället för att käka - gott var det. Mkt trevligt, ruset började krypa sig på mer och mer och vi vart festsugna. Så vi drog hem till Adam och Jossa över Bishop, satt en hel del pers där asså - ca 10-15 stycken. Bjöds på vin och öl och allt möjligt, vart en hel del intensiva sköna disskussioner. Henke ala STADIUM vs Graddnos om hur man ska sälja kläder på bästa sätt - han körd. Jag stor och stark, tackar Johan för allt vettigt han lärt mig, Stadium - aah ok du har spelat in porrfilmer tidigare, men ut och sälj kläder nu. Ttttttt... :P

Aha, det sluta med Perrongen och exakt 24 sköna killers till vid vårt bord. Jag satt och tappert försökte gång på gång få med mig HELA bordet att skåla, men misslyckades. Men det va kul ändå - grymt trevligt, mkt fylla. Den till-en-början-tråkiga-kvällen, som visade sig bli den bästa på länge slutade med en efterfest hos mig och Boooh. Heiki eller hur de nu stavas, va där, Sucram vart alldeles för full och sprang för livet när vi tjatade, kännde pressen o.s.v. Hur som helst, vi lira poker - Graddnos ÄGDE borden. Fullständigt kn*lla alla! Gick in med 200 kr, gick av med 600 kr. Inte illa.. Bluffade rätt vilt asså, spelade otroligt starkt. Hade 2 9 off, (olika färger) typ det sämsta man kan ha. Inte kopplade och inte samma färg - värdelöst, dels inget överkort - VÄRDE, spela ALDRIG den. HUr som helst - höjde innan floppen med den (don't try this at home, haha skoja) fick syn, flopp äckligt A, Kn och en blank 6:a jag betar pot, mkt starkt, får syn, turn (näst sista kortet) kommer ett oväsentligt kort som inte förändrade någons hand, definitivt inte min. Jag betar pot, han synar jag tänkte vafan, vad har killem, låg typ 113 kr i potten, jag ba nee jag ska ha potten så är det bara. Jag checkar river, han betar lite mindre än halvpot, ser otroligt svag ut, Graddnos - POFFFFFFFFFFFFFF ALL IN! Han blixtlägger sig. TY, Graddnos wins the pot 156 kr with absolutley NOTHING säger dealern, haha skönt.

Ikväll är det uppesittarkväll hos familjen Nilsson (Adam och JOssa). Jag och Robin köpte 6 bingolotter, kom hit, blir bjudna på utsökt tournedu av en mästerkock, god efterrätt, med starkglögg, bjuds på vin, öl, baileys, allt du vill ha, kaluha till kaffet. Massor av godheter, och nu är det singstar, och väntar in 12 slaget då Jossa fyller 22 år. Måste gå, 1 min kvar! Aaaah tja då!

Varför kan du inte förstå?

Ibland blir jag så frustrerad, över att du inte verkar kunna se saker och ting från mitt perspektiv. Ibland blir jag galen på saker du slänger ur dig när du är arg, för du måste få ur dig din ilska, men sedan ska allt vara som vanligt igen. Jag köper inte det. Man kan inte heller bara slänga ur sig saker hur som helst och sedan inte tro att folk inte kan ta illa upp. Tänk ett steg längre. Hur hade du kännt om någon sagt till dig, det du själv säger? Som ett par får man gå halva vägen, eller jag antar att det iaf är tänkt att man ska göra så. Ingen av oss är bra på det. Men tänk nu, du kommer bort, och får träffa dina vänner, men mina vänner då? Jag känner inte precis folk där.
Du ska alltid vara så rak och hård när du säger saker - kan du för en gång skull, snälla, tänka hur du ska formulera saker ibland för att inte såra mig innan du slänger ur dig det? Du säger att du alltid är ärlig, jag vet det - men ibalnd gör sanningen så ont, det kommer som ett slag i magen, och jag blir ledsen. Varför kan du inte förstå det?
Jag vet att du tycker att jag ändrr mig hit och dit, och visst det gör jag. Det är för att jag är en så himla impulsiv tjej och hinner aldrig riktigt tänka igenom saker innan jag tar ett beslut. Nu har jag hunnit tänka. Jag vill, så hemskt gärna. Men jag vill fira med mina vänner också, precis som du kommer att göra om vi åker bort.

Det handlar inte om att jag inte vill göra något själv med dig, då skulle vi lika gärna kunna vända på det och jag säger: Varför ska vi dit och träffa dina kompisar, räcker det inte med att du firar med mig? Förstår du inte hur dumt det blir - då kan vi åka till Seychellerna och sitta bara du och jag.


Tusen vägar

Är man en äkta grubblare, kan man sitta och fundera över vissa frågor tills man blir deprimerad, faktiskt. Ibland undrar jag hur mitt liv skulle sett ut om jag hade gjort vissa saker annorlunda, eller helt enkelt inte gjort vissa saker alls. Egentligen skulle jag befinna mig i Miami nu till exempel - hur hade mitt liv sett ut då? Hade jag trivts? Vad hade jag haft för framtidsvisioner om jag kanske gick ett helt annat program på gymnasiet? Miljön har ju faktiskt en större påverkan på oss än vad vi ibland är medvetna om. Kanske hade jag vart en helt annan människa idag om jag valde att ta en annan väg efter högstadiet? Men trivs man med den man är idag så kanske det är ett tecken ändå på att man gjort rätt - man är trots allt lycklig. De saker man vart med om i livet, är ju faktiskt dom som gjort en till den man är idag, vare sig det är bra eller dåliga saker. Men även då det kanske inte alltid är positiva och roliga saker så har det kanske stärkt en själv som person. Erfarenhet och styrka är inget man skaffar sig den lätta vägen precis.

Mmm..vissa frågor får man leva med att man aldrig får svar på..Det finns egentligen 1000 olika vägar att ta i livet, hur vet man egentligen vilken som är rätt och fel? Finns det fler vägar som är rätt? Jag antar att vi är skapta på dte sättet att vi oftast tar den enkla vägen - vilken i de flesta fall absolut inte brukar vara den rätta.. djupt.. Saker och ting ska vara så jävla svårt ibland, och det är jag så jävla less på. Men jag antar att det måste vara så, för att vi ska uppskatta framgången sedan..?


Julbord

Halloj!! Julbord ikväll med Statoil! Trevligt, trevligt! Skulle hem till Sandra parta lite med bruuudarna, men det vart lite sent så de vart inge med det. Sandra har ju flyttat hemifrån så de va så det var! Jaja, björn bjöd på allt hela kvällen - bowling, öl, mat, snaps, inträde, vin på krogen och allt! Fest! Var dock bara 50 +:are på harry's så det va inte så kul :/ Träffa magnus å så.. men mkt mer än så var det fan inte.  Njaaa... dansade lite med jobbarkompisarna, sen drog jag till brudarna på Lotus. Beställde en mjölkdrink som BARA smakade mjölk, gott - svar nej! Bad om lite mer Baileys i den men det skulle kosta mig 40 kr, vilket jag inte hade så fuck you hoe sa jag och gik och dansade. Svepte den där och tänkte bara "ungdomar - underbart!!!!" mm.. dansade lite där, sen så var jag ute och rökte och träffa en tjej som sa att hon kände igen mig. Hade sett mig dansa på högtalare och bord och fan och hans moster på Lotus haha! LOL! Hon: Såg när edu dansade, och du dansar så fint, så ser jag när vakterna säger åt dig att gå ner då blir jag så ledsen för då får jag inte se dig mer, jag älskar att titta på tjejer. Haha. Mmmmmhmm.. :P

MM... så gick och dansade lite med henne och sen var mina girls borta.. så jag träffade på Lina Groth och Caroline. Var med dom och dansade med dom en låt.. sen stack jag hem. Och här sitter jag nu, ska gå och lägga mig.. Jobba i morgon.. Men aah så är det. Det var allt för ikväll. Roligare än såhär blir det nog inte. Måste bara säga att jag saknar mina babys; Sara och Emma - det är faaan INTE detsamma att festa utan er :( Miss you babes!

Några kloka ord.

Poker - Att anpassa potstorleken efter sin hand.

Det finns vissa lägen då man verkligen vill spela stoora potter. Dessa sammanträffar "underligt nog"  oftast med att man har en väldigt bra hand. Andra tillfällen vill man kanske spela medelstora potte. Det kan till exempel vara när man har en bra hand men det finns risk för bättre. Då vill man undvika att spela för hela stacken. Oftast vill vi inte spela alls utan lägger oss direkt, men ibland har vi mediokra händer som vi trots allt gärna tar oss till showdown med.


Därför är det viktigt att försöka anpassa potstorleken till ens relativa handstyrka. Säg att vi har höjt med 99 i sen position innan floppen och båda mörkarna synar. Floppen kommer J93. Detta är ett sådant läge då vi väldigt gärna spelar en stor pot - vi har ju trots allt floppat et fint set (triss med två i handen och en på bordet)! I detta läge är det viktigt att bygga potten redan från floppen.
Anta att båda mörkarna checkar till oss - Vi bör nu beta - mellan 2/3 till 3/4 av potten är lagom - för att ge oss själva chansen att vinna en stor pot. Ibland kommer de ha missat helt, men då är det bara att sucka över hur orättvist livet är och ta nästa hand. Men har de träffat något så kommer de antingen att syna eller till och med check-raisa och potten växer sig stor redan på floppen! Man vill då inte se en sitta med JJ, men då borde de i de allra flesta lägen återhöjt innan floppen. Annars är det vidrigt!
HUr som helst, Vi får in mer pengar på de senare gatorna och har alltså gett oss själva möjligheten att vinna en mycket stor pot. Om vi istället checkar bakom riskerar vi dock att potten förblir liten och att vi inte får fullt betalt för vår monsterhand. Dessutom ger vi de andra spelarna frikort och chansen att träffa ett drag eller t.o.m kanske färg om vi ska ha riktigt vidrig otur med den "osynliga" handen.

Medelstora potter då? Anta att vi istället har höjt med AQ innan floppen, fått syn av båda mörkarna och floppen kommer QT3. Om båda checkar till oss bör vi naturligtvis beta för värde, men vi måste vara försiktiga. Om vi inte har en väldigt bra read på motståndaren vill vi helst inte spela för hela stacken av rädsla för en bättre hand, som en triss eller ett tvåpar. Däremot kan motståndaren ha en dam eller ett stegdrag, och vi kan få lite betalt. Standardspelet i detta läge är att beta floppen - om vi bara får syn så är det oftast rätt att checka bakom på turn (förutsatt att motståndaren checkar igen). På rivern kan vi då syna ett bet, eller själva värdebeta ifall motståndaren checkar till oss.

Med mediokra händer vill vi spela små potter. Säg att vi har fått se en billig flop i sen position med A4s. Vi gick med för att några andra hade synat innan och för att vi hoppas kunna träffa tvåpar, stege eller färg, eller ett bra drag. Floppen kommer AT8. Vi har alltså toppar med en usel kicker. I detta läge ligger det i vårat intresse att potten förblir liten så att vi inte tvingas fatta några tuffa beslut. Vi bör inte beta (för vi får inte syn av sämre händer) och vi måste kunna lägga oss ifall någon betar och får en syn bakom (för att vi antagligen ligger efter då). Om en spelare satsar ut kan vi dock eventuellt ta en syn och se ett turnkort. Däremot har vi inget intresse av att bygga upp potten i onödan. Har vi möjlighet så tar vi oss till en billig visning efter rivern, annars kastar vi - detta är en hand vi inte vill spela en medelstor eller stor pot med.

Att anpassa potstorleken efter ens hand är en viktig del av spelet. Ibland måste man såklart mixa upp spelet lite så att man inte blir för förutsägbar, men i det långa lopppet är ovanstående ett vinnande standardspel.


Regler du inte kommer ifrån:

1. Får du en bra hand ska du höja. En passiv spelare är inte bra. En femåring förstår då att när du väl går all in så har du en bra hand. Mycket bättre alternativ är att ibland bluffa, och gör det "för värde". Märker dom att du bluffar så kommer dom börja syna dig med sämre händer, vilket i det långa loppet betyder att om du varierar ditt spel så kommer du generellt sett vinna mer pengar. Dom får svårt att läsa dig. Tillbaka till att höja - om du inte höjer med en bra hand, ger du fiskarna en chans att träffa något. Ju fler som är med i potten, ju svårare är det att ha bäst hand. Spelar du HU (Heads Up) så ska du bara slå en spelare, medan i ringgame så kanske du har 5-10 händer att slå. Dina chanser minskar därmed radikalt med att ha den bästa handen.

2. Bluffa aldrig tighta spelare. Dina chanser att han lägger sig minskar radikalt.

3. Om du ska beta - gör det ordentligt, men inte för mycket! Fel som oerfarna spelare ofta för: Du betar en bluff för lite, och ger därför din motståndare större potodds så att han kanske "måste" syna. Säg att det ligger 1000 kr i potten. Killen sitter på högsta paret, men halväckliga kort ligger ute. Du ska bluffa och betar 100 kr. Vem fan synar inte då? Du måste syna hundra för att vinna 1000 kr.
För mycket: Då ser det verkligen ut som en bluff. Rätt är att beta så att det ser ut som att du vill ha syn, men också betar för värde. Det ska se ut som att du är väldigt stark men också vill ha syn - det skulle då vara kanske 3/4 delar av potens storlek.

4. Bluffa i regel inte nybörjare - dom överskattar alla höga kort och synar med vad fan som helst.

R.I.P

Vill förresten tillägna några ord till Oscar. För den hemska upplevelsen i lumpen. Må du vila i frid.

Nils Oscar och Pappa Edlund

Det är ölen jag sitter i handen med nu.. Kom för inte så länge sedan hem - home sweet home!
Jobbat på Statoil idag, 15.45 - 00.15 men vart kvar till typ halv, fråga mig inte varför.. :/ Har inte vart så himla kul idag alltså. Otrevliga nyheter och stress som faan. Inte roligt. Tittar på när Booooooh spelar lite.. :)

Hmmm.. var ute i helgen. Träffade en gammal klasskompis och jag var väl inte riktigt i det nyktraste laget inser jag nu. Med tanke på att jag sprang och kissa ute lite här och var, istället för att stå i kön inne på Corner så sprang jag ut varenda gång :/ Clever. Men hur som helst, jag har för mig att hon frågade om min blogg. Samma sak med en annan tjejkompis, inte fan visste jag att det finns folk som läser vad jag skriver, haha. Men det är roligt! Hur som helst, vi kom fram till, efter många om och men, att det faktiskt ibland kan vara svårt att veta vad man ska skriva om. Så vi kom överens om att jag skulle skriva om det. Så nu gör jag det.

Fick ruskigt oväntat besök idag. Låg i sängen och GOSADE, inget annat, med Booooh. Plötsligt knackar och plingar det hej vilt på dörren. Booooh's pappa!! Och tur var väl att det inte såg förjävligt ut hemma, med tanke på att Robin skrytit med hur fint det blitt nu. Men sovrummet var väl ingen hit, så han ut och öppna dörren och jag snabb städade, kommer ut efter typ 3-4 minuter och ser helt chockerad ut antar jag. Booh's pappa drar till med den pinsamma kommentaren att "Haha, är du klar nu" som att "klätt på dig nu?" :P Sedan sa han, nej nu ska vi dra, ni får väl hoppa in och "VILA" igen då.... det var verkligen så - punkt, punkt, punkt och sedan det där leendet, så han trodde vi låg och hade sex. Pinsamt, andra gången jag träffar karln. *blushing*

Norrland..

Var i Söderhamn i veckan. Hälsade på Robins famor och farfar. Värsta rockfarmor! Så jävla cool! Gammal i kroppen men tamejfan, ungdom i sinnet är bara förnamnet. Farfar: "men hur kan dom ligga och sova så länge klockan är ju 10" Farmor: "men Rune, du vet ju hur vi va när vi va små" hihi.. Så hade hon slutat röka, men skulle prångt med mig ut för att LUKTA på röken, haha. Sliter tag i min ciggarett och luktar "Mmmmmm så gott, tack" säger hon och ger tillbaka min ciggarett utan att jag ens gett den till henne, innan att jag ens hann fatta vad som hände och blev skräckslagen över att hon skulle börja blossa så lyrisk som hon var, haha!
Så sitter hans farfar och tittar på sporten, och så säger hon: Nej nu får du flytta på dig för om 5 min börjar mitt favoritprogram, vilket var Prison Brake, hahaha! Såå underbar.
Och även fast hennes barnbarn (Robin) snart är fyllda 27 år så behandlar hon honom som att han var 15 och gullar med honom och hoppar och skuttar för att äta kebabpizza! Och hemkört vin skulle hon allt ha till pizzan, haha! Intresserad av poker och sitter och surfar på internet.. Mmm.. Rockfarmor.

Vi åker ut i Norrlands djupa skogar för att titta på sommarstället ute i ljusnäs eller nått sånt.. I den låga sportbilen får vi höra om hur dom titt som tätt får besök av BJÖRNAR! och jag ska gå ut bilen eller va?! (Kan vi inte titta på huset från bilen och sen åka hem???!!!)
Väl i bilen tillbaka hem, så åker vi igenom en nerfallen by, där det ligger spökos i luften, och Farmor berättar så glatt om hur hon gick i skolan där ute på vischan, och vi åker förbi ett gammalt hus, vilket hon blev född i. Det är nästan så man kan se skepnader av små barn i gamla kläder springa där ute även fast det inte befann sig en människa på stället.. Bara hennes blick, vilken man såg i hur hon blickade tillbaka, gjorde att man drog sig in i hennes tankar och upplevde samma sak..

Chokladprovning - vilken grej!

Ja precis! Här kommer årets julklapp! Mamma ringde mig och frågade om jag ville med på chokladprovning för att Mats var sjuk.. Visst sa jag. Det skulle då äga rum i gamla stan, vilket jag då numer bor 7,3 sekunder ifrån. Över gatan så är jag där :) Mmmm.. hur som helst.. vi kommer in där och får höra "Hur många är det som gillar mörk choklad?" Mm, bra tänker jag och ser all chokad, som är MÖRK, på min tallrik. Jag äter inte mörk dårå. Men efter detta har jag börjat älska mörk choklad och tycka att ljus är alldeles för söt och äcklig! Visst ok, de godaste var mellan 40-70% kakao. Provade även 99% men det gick fan inte att äta. Men det var MYCKET prisvärt, inte för att jag betalade något men ändå.. :P Någon som känner att det är panik inför jul - Vad ska jag köpa till mamma och pappa o.s.v? Gillar dom choklad - då har du årets julklapp här! Tro mig, du gör dom en tjänst.

5 orsaker att välja mörk istället för ljus:

1. Vill du bli fet och finnig, eller kåt och glad? Valet är nog ganska lätt. Alternativ två - välj mörk.
2. Vill du slippa ångest efter att ha frossat? - Välj mörk.
3. Vill du få i dig nyttiga ämnen men ändå äta något gott? - Välj mörk.
4. Vill du kunna nöja dig med några bitar istället för att vräka i dig en hel chokladkaka? - Välj mörk.
5. Det är godare när du väl lärt dig äta det.

Man måste dock se till att välja rätt. Vi fick smaka Marabou's mörka, men det va ingenting jämfört med kvalitetsbitarna. Den var äcklig. Det var roligt. Jag trodde aldrig att jag skulle ändra uppfattning om min fantastiskt goda ljusa marabou - men det gjorde jag.


150 kr, på Blomster pralinen. Finns även ostprovning för 250 kr.

RSS 2.0